Over Soft Mozart in NL

Interactive Piano is de enige muziekschool in Nederland die bevoegd is om het Soft Mozart Center in Nederland te vertegenwoordigen.

Het programma  Soft Mozart  is ontwikkeld door mijn landgenote en collega Helen Hiner en in Amerika gepatenteerd. Soft Mozart is heel populair in onder andere de Verenigde Staten, Spanje, Rusland, Oekraïne, Griekenland, Japan, Israel, Duitsland, Mexico en in einige andere landen.

Dit unieke pogramma richt zich op beginners vanaf 2,5 jaar. Door de piano aan een computer en de noten aan het alfabet te koppelen, wordt de pianoles een leuke en speelse activiteit voor kinderen. De software is speciaal voor kinderen geschreven, maar leent zich ook prima voor volwassenen om hun eerste stappen op de piano te zetten.

 

 

 

 

Hoe werkt deze vernieuwende methode?

 

De aanpak is gebaseerd op de kenmerken van de menselijke, visuele waarneming.

Met behulp van kleurrijke plaatjes leren beginners de naam van de noten en de bijbehorende toets op de piano via een simulator.

Op een beeldscherm boven de piano wordt het notenschrift een kwartslag gedraaid. Een noot die omhoog gaat, gaat op het beeldscherm naar rechts. En dus moet de hand ook naar rechts op het piano. Via een aantal tussenstappen komt uiteindelijk de gewone bladmuziek op het beeldscherm.

Speciale oefeningen in de vorm van kindvriendelijke computerspelletjes ontwikkelen vaardigheden, die nodig zijn om snel bladmuziek te lezen zonder vermoeiende theorie. Kinderen vinden spelletjes nooit saai. Wanneer een spelletje afgelopen is, beginnen ze steeds opnieuw. Daar maken we gebruik van.

 

Door de eenvoud, transparantie en toegankelijkheid van de methode is zij ook bij uitstek geschikt voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking, autistische kinderen, kinderen met ADHD, Downsyndroom enz.