Samenspel

Je moet in muziek samen kunnen spelen, geen podiumvrees hebben, elkaar aanvoelen en verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dat trainen wij ook.

Door muziek voelen mensen zich goed en het brengt mensen uit verschillende culturen bij elkaar. Muziek maken is goed voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen van het kind. Kinderen die in de klas niet durven te praten, kunnen die angst overwinnen als ze merken dat ze wel in een groep durven te spelen.

Het samenspelen van muziek brengt mensen bij elkaar, waardoor er ook een positief, sociaal aspect aan muziek zit. We leven in een wereld waar het kennisniveau de laatste eeuwen flink gestegen is. De lat komt steeds hoger te liggen. Mensen moeten contactuele vaardigheden hebben, in teams kunnen werken, bereid zijn verantwoordelijkheid te dragen en emotioneel stabiel zijn. En laat muziek nou het ideale medium zijn om aan deze persoonlijkheidskenmerken te werken. Hiervoor is een groep nodig die samen kan spelen en leert naar de muziek en naar elkaar te luisteren.

Samenspel is één van de belangrijke aspecten van de muziekopleiding bij Interactive Piano. Dat motiveert om thuis wat meer te oefenen om degene met wie je samenspeelt niet in de steek te laten.

Wanneer leerlingen thuis netjes geoefend hebben en een beetje vooruit zijn gegaan, komen ze bij elkaar om samen te muziceren.

 

Duo- en trioles

Bij duoles krijgt u met één andere leerling samen les. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gezellig met een vriend(in) of kennis samen les te nemen, maar alleen inschrijven kan ook.  Dan  gaan we samen op zoek naar een partner voor jouw die ook gaat beginnen of ongeveer hetzelfde niveau heeft. 

Een trioles krijgt u met twee andere leerlingen samen.

Het is belangrijk dat kinderen uit hetzelfde gezin (broertjes, zusjes) of gewoon vriendjes goed met elkaar overweg kunnen. Het samen musiceren creeërt een ideale oefensituatie daarvoor. O.a. luisteren, afstemmen, reageren, grenzen aangeven, samen oplossingen zoeken, leiding geven, volgen, initiatief nemen en hulp geven/vragen en van elkaar leren.

Foto's video's